maandag 30 januari 2012

Zelfgemaakte nasi goreng


Hoofdgerecht voor 4 personen:

  • - 300 gr rijst
  • - 600 ml water
  • - 1 ajuin
  • - 1 wortel
  • - 1/2 rode paprika
  • - 1/2 gele paprika
  • - 1/2 groene paprika
  • - 1/2 kopje bevroren doperwtjes
  • - 3 eetlepels sojasaus
  • - 1 teentje look of 2 cm lookpasta
  • - 100 gr gekookte ham
  • - 100 gr gekookte kip
  • - zout
  • - maïsolie
Kook de rijst ruim op voorhand, op die manier wordt hij mooi droog.

Kook 300 gr rijst met 600 ml water, afgedekt in de microgolfoven, of bereid hem zoals aangegeven op de verpakking.
Kuis de groenten en snijd in blokjes, snijd eveneens de kip en de ham in stukjes. Kook de doperwtjes even in wat water. Bak roereieren en kruid met peper en zout, zorg wel dat je aparte stukjes hebt, hou apart.
Verhit in een wok of ruime koekenpan wat olie, bak groenten met de look en voeg de rijst toe, giet er de sojasaus over en kruid met wat peper en zout naar smaak, roerbak ca 5 min. Voeg nu de doperwtjes, ham, kip en roereieren toe en laat nog even goed doorwarmen.
Lekker met een spiegeleitje!

Geen opmerkingen: