woensdag 18 april 2012

Recept: scampi met pasta of rijst

Voor 2 personen:
  • 15 scampi's
  • 100 ml room 
  • tomatenpuree
  • cognac
  •  1/2 bouillonblokje (vis)
  • 1/2 Spaans pepertje 
  • 4 champignons in blokjes
  • 1/2 ajuin (versnipperd)
  • 3  gescheurde blaadjes basilicum
  • 1 lente-ajuintje (versnipperd)
  • 1 koffielepel gehakte en gedroogde peterselie
  • goede boter
  • olijfolie
  • maïszetmeel
  • worcestersaus
  1. Pel en kuis de scampi's, houd de schalen bij.
  2. Doe een klontje boter in een potje en kleur de scampi-schalen aan.
  3. Blus met een klein scheutje cognac.
  4. Meng er 1 koffielepel tomatenpuree onder.
  5. Giet er nu 250 ml water bij. 
  6. Los er het bouillonblokje in op en laat 3 minuten koken.
  7. Bak ondertussen de scampi's en de ajuin in een scheutje olijfolie.
  8. Kruid met zout.
  9. Voeg de champignons toe en bak even mee.
  10. Giet er nu door een zeef de bouillon bij.
  11. Voeg eveneens de room toe. 
  12. Breng aan de kook.
  13. Los wat maïszetmeel op in water en bind de saus. 
  14. Verwijder de pitjes van het pepertje, snijd in stukjes en meng onder de saus.
  15. Voeg er een paar druppeltjes worcestersaus bij.
  16. Meng er vlak voor het serveren de peterselie, basilicum en lente-ajuin onder.
  17. Serveer met pasta of rijst.

Geen opmerkingen: