zaterdag 5 mei 2012

Varkensreepjes met getomateerde saus, champignons en ajuin


  Lekker met pasta!
  • 500 g varkensreepjes 
  • 250 g Parijse champignons (gehalveerd)
  • 1 ajuin in ringen
  • 1/4 bouillonblokje (kip)
  • 60 ml witte wijn
  • 2 koffielepels tomatenpuree
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 teentje look (versnipperd)
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • olijfolie 
  • 2 koffielepels gehakte peterselie 
  1. Meng de varkensreepjes met de bloem en paprikapoeder.
  2. Kruid met peper en zout.
  3. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de varkensreepjes aan.
  4. Haal het vlees uit de pan.
  5. Giet een scheutje olijfolie in de pan en bak de ajuin even aan.
  6. Voeg de champignons toe en bak even mee.
  7. Blus met witte wijn.
  8. Roer er de tomatenpuree, mosterd en look onder.
  9. Giet er 125 ml water en 1/4 bouillonblokje bij.
  10. Voeg het vlees terug toe.
  11. Laat een 5-tal minuten zachtjes pruttelen.
  12. Roer af en toe om.
  13. Meng er de peterselie onder.

Geen opmerkingen: