donderdag 23 mei 2013

Gebakken jasmijn rijst


Voor 3 à 4 personen (bijgerecht)
Voor 2 personen (hoofdgerecht)
  • 1 en 1/2 soepkop jasmijnrijst
  • 40 g rozijnen
  • 2 x handvol diepvrieserwtjes
  • 1 wortel
  • 1 eitje
  • 1 lente-ui
  • 1 tomaat
  • 2 à 3 eetlepels sojasaus
  •  arachideolie
  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Giet de rijst af in een vergiet en laat afkoelen.
  3. Laat de rozijnen 30 minuten weken in water.
  4. Verwijder de pitjes van de tomaat en snij in blokjes.
  5. Versnipper het lente-uitje.
  6. Schil de wortel en snij in blokjes.
  7. Klop het ei los en kruid met peper en zout.
  8. Bak het ei tot een omelet en snij in kleinere stukjes.
  9. Kook de erwtjes een 2-tal minuten in licht gezouten water.
  10. Giet ze af en verfris onmiddellijk onder koud water. 
  11. Doe een scheutje arachideolie in een pan of wok en voeg rijst toe.
  12. Bak de rijst even op en meng er sojasaus onder.
  13. Meng er wortel, ei, lente-ui, rozijnen en tomaat onder. 
  14. Warm nog even goed door.

Geen opmerkingen: