Gebakken mie met rundsreepjes
- 250 g eiermie
- een handvol Kenia-boontjes
- 400 g biefstuk
- 2 eieren
- 1/2 rode paprika
- lente-ui
- 1 teentje look
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- peper
- arachideolie
- Bereid de mie zoals aangegeven op de verpakking.
- Pel en snijd de look zeer fijn.
- Kuis de boontjes (puntjes eraf halen).
- Kook de boontjes, in licht gezouten water, in 3 minuten beetgaar.
- Giet af in een vergiet en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Snijd de biefsuk in reepjes.
- Kluts de eieren.
- Kruid met zout en peper.
- Bak een omelet en snijd in stukjes.
- Doe een scheutje olie in pan of wok en bak de biefstukreepjes.
- Voeg look toe en bak nog een minuut mee.
- Blus met 2 eetlepels sojasaus.
- Verwijder de biefstukreepjes uit de pan en zet even opzij.
- Giet terug een scheutje olie in de pan of wok.
- Bak de paprika en Kenia-boontjes.
- Voeg mie, oestersaus en de rest van de sojasaus toe.
- Meng er het vlees en de omeletstukjes onder.
- Bestrooi met wat versnipperde lente-ui en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten