donderdag 5 juni 2014

Gebakken mie met rundsreepjes


  • 250 g eiermie
  • een handvol Kenia-boontjes
  • 400 g biefstuk
  • 2 eieren
  • 1/2 rode paprika
  • lente-ui
  • 1 teentje look
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus 
  • peper
  • arachideolie
  1. Bereid de mie zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Pel en snijd de look zeer fijn.
  3. Kuis de boontjes (puntjes eraf halen).
  4. Kook de boontjes, in licht gezouten water, in 3 minuten beetgaar. 
  5. Giet af in een vergiet en verfris onmiddellijk onder koud stromend water. 
  6. Snijd de biefsuk in reepjes.
  7. Kluts de eieren.
  8. Kruid met zout en peper.
  9. Bak een omelet en snijd in stukjes.
  10. Doe een scheutje olie in pan of wok en bak de biefstukreepjes.
  11. Voeg look toe en bak nog een minuut mee.
  12. Blus met 2 eetlepels sojasaus.
  13. Verwijder de biefstukreepjes uit de pan en zet even opzij.
  14. Giet terug een scheutje olie in de pan of wok.
  15. Bak de paprika en Kenia-boontjes.
  16. Voeg mie, oestersaus en de rest van de sojasaus toe. 
  17. Meng er het vlees en de omeletstukjes onder.
  18. Bestrooi met wat versnipperde lente-ui en serveer.

Geen opmerkingen: